Cursus

In het Atelier kun je het gehele jaar door, uitgezonderd de schoolvakanties, in sessies van 6 keer leren draaien (pottenbakken) en/of handvormen en glazuren. Onder het genot van koffie of thee met iets lekkers bespreken we de mogelijkheden met enkele voorbeelden. Daarna aan de slag!

Cursus is op donderdagochtend en op maandag en woensdagavond. Op andere dagdelen in overleg bij minimaal 3 cursisten. 

Kosten zijn 130 Euro, waarbij is inbegrepen: steengoed klei, glazuur, bisquit- en glazuurstook op 1250 graden C. Het is ook mogelijk een strippenkaart van 6 keer te kopen en in overleg te komen op de gebruikelijke lestijden. Deze blijft een half jaar geldig.

Workshop

Losse workshops kunnen vanaf 3 personen voortgang vinden. Bij 6 tot 10 deelnemers wordt de groep in 2 delen gesplitst, waarbij de ene groep draait en de andere een handvorm maakt. Tussentijds ruilen kan, zodat iedereen 2 werkstukken heeft om af te bakken. Duur: 2 uur

Kosten zijn 27,50 Euro per persoon, de 10e mag gratis mee.

Kinderfeestje

Vanaf 8 jaar kunnen de kinderen kennismaken met de draaischijf en iets vormen met de hand of een tegeltje schilderen. Twee werkstukken worden geglazuurd en afgebakken. De glazuur van het draaiwerk mag de jarige kiezen, welke door Tanja wordt aangebracht na de bisquit stook. Het andere werk mag zelf worden gekleurd, waar na de bisquitstook een transparante glazuur wordt aangebracht. Doorgaans vindt het feestje op zaterdagmiddag plaats van 14 tot 16 uur.

Kosten zijn 17,50 Euro per kind, de 10e mag gratis mee.

Alles wordt op 1250 graden C afgebakken. Heb je vragen of speciale verzoeken, overleg gerust!

Glasworkshop

In het atelier bestaat ook de mogelijkheid een hanger (met een ketting) te maken met Italiaanse Milli Fiori en stukjes glas. 

Kosten zijn 40 Euro voor 2 kettingen, waarbij je ongeveer 2 uur bezig bent. 

Ook kun je (tegen meerprijs) het glas gebruiken om een gedraaid werkstuk te verfraaien, door middel van een derde stook. Het glas versmelt dan met je voorwerp. Neem telefonisch contact op voor de mogelijkheden.