Van Steengoed en Porselein gedraaide voorwerpen met eigen ontwikkelde/samengestelde Kristalglazuur en andere glazuren op 1250 graden gebakken. Op 1275 graden wordt het (Makro-)Kristalglazuur gebakken.

uit 2014 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Onggi vaas

2020

Grote witte, op Onggi pot geinspireerde klassieke vaas, hedendaags uitgevoerd met zichtbare draairingen en oren. Na het draaien bewerkt met spetters kleislip. Wit effectglazuur, steengoed gebakken. Gezien grootte en gewicht alleen af te halen in Atelier bij aankoop. (te bezichtigen bij Atelier op afspraak)  

Schenken

2020

Een pronkstuk: grote kan 43 cm hoog, geheel met de hand vervaardigd uit Steengoedklei: gedraaid en handgevormd. Het acanthusblad op de randen uit mal vervaardigd en per stuk opgebracht met de hand. Eigen ontwikkelde/gemaakteTurquoise kristalglazuur met wit effectglazuur, versmolten tot 1250 graden C. Waterdicht, winterhard mits niet met water gevuld (ijsvorming zet uit). Gezien grootte en gewicht en kwetsbare punten alleen op afspraak te bezichtigen/af te halen bij Atelier.

Tulpvaas groot

2020

Geheel gedraaide Tulpenvaas uit steengoedklei naar eigen ontwerp. Geglazuurd met Turquoise kristalglazuur en wit effectglazuur. Groot en klein formaat op de foto, de hier beschreven prijs en afmetingen is van de grote. De kleine staat bij categorie Gebruiksvoorwerpen. Vaatwasmachinebestendig. Waterdicht. (Let op: bij het vullen met koud water kan door omgevingstemperatuur condens op de buitenkant ontstaan: plaats onder de vaas rubber nopjes of een onderzetter om kringen in uw meubels te voorkomen.)

Tulpvaas klein

2020

Geheel gedraaide Tulpenvaas uit steengoedklei naar eigen ontwerp. Geglazuurd met Turquoise kristalglazuur en wit effectglazuur. Groot en klein formaat op de foto, de hier beschreven prijs en afmetingen is van de kleine. De grote staat vermeld bij Overige categorie. Vaatwasmachinebestendig. Waterdicht. (Let op: bij het vullen met koud water kan door omgevingstemperatuur condens op de buitenkant ontstaan: plaats onder de vaas rubber nopjes of een onderzetter om kringen in uw meubels te voorkomen.)

Wandobject Acantusblad

2020

Geheel uit Porselein vervaardigd wandobject, een sieraad voor uw muur. Gedraaid en op de rand uit mal, Acanthusbladeren van Porseleinklei, geglazuurd met het prachtige MakroKristalglazuur in kobalt blauw. Wanneer het belicht wordt komen de prachtige (verenvormen van) kristallen tot hun recht.

Wandobject Chinese Rozen

2020

Een prachtig wandobject: gedraaid steengoedklei met rode pigment ingekleurde porseleinslip met chinese porseleinen rozen uit mal. Met het prachtige Makrokristalglazuur in kobalt blauw. Wanneer dit belicht wordt komen de prachtige verenstructuren van het kristalglazuur tot hun recht.

Wandobject Gedraaide Bloemen

2020

Wandobject: de basis en alle bloemen die erop bevestigd zijn met kleislip zijn met de hand gedraaid op de draaischijf. Daaroverheen ligt een Turquoise kristalglazuur, versmolten met de klei. Het geheel is hooggebakken op Steengoedtemperatuur. Vorstbestendig indien er geen water in blijft staan.

Wandobject Vijver

2020

Wandobject uit gedraaid steengoed waar een laag met rood pigment ingekleurde porseleinslip overheen ligt. De rand is bekleed met Porseleinen krullen, als riet uitgebeeld.  Het vlak is geglazuurd met Turquoise Kristalglazuur. Wanneer het wordt belicht komen de kristallen goed tot hun recht.

Schaal Kristalglazuur

2020

Grote schaal met Turquoise Kristalglazuur en gedeelte aan de onderkant een wit effect glazuur. Steengoed gebakken, waterdicht, vaatwasmachine bestendig en vorstbestendig (tenzij er een grote laag water in staat dat kan bevriezen)

Een Rimpel in de Tijd

2015

Gedraaide ring van Porseleinklei met zwarte kleislib en waterglas behandeld, waardoor de scheuren in de buitenrand en plooien in de binnenrand zijn ontstaan, op een gedraaide Porseleinen voet. Hoog gebakken, vorstbestendig

Oneindige Trouw

2014

Konings blauwe Urn van Makrokristalglazuur met wakende zwaan op het deksel van steengoedklei. Op aanvraag te maken, ook in andere vormen/kleuren/figuren in overleg mogelijk